Hvordan er det å bo på Paradis Brygge? Vi spurte 2,5 av beboerne!

I juni 2019 flyttet Dag Tørresen og Anne Brit Ekrem – og deres entusiastiske hund Simba inn i hus 3 på Paradis Brygge. Vi var nysgjerrige på hvordan de opplever det å bo på 102 kvadratmeter med utsikt til fjorden.

Anne Brit kommer fra Stavanger og jobbet i Statoil i mange år. Dag er opprinnelig fra Risør. Etter han flyttet til Stavanger i 1997, har han jobbet på Sørbø Trelast. I dag er begge to pensjonister.

– Hvorfor valgte dere å flyttet til Paradis Brygge?

– Det er en tid for alt og følte vi ble mer og mer klar for å flytte i leilighet. Vi solgte eneboligen vår på Madlamark. Det var barndomshjemmet til Anne Brit, og selv om det var ganske vemodig og stor overgang fra hus med stor hage til leilighet, er det godt å slippe vedlikehold, plener og hekker som skulle klippes, forteller Dag mens Anne Brit følger på:

– Ja, og Dag ville bo nærmere sjøen, mens jeg ville bo nærmere sentrum med gåavstand og lettere tilgang til forskjellige kulturtilbud i byen. Da ble jo Paradis Brygge et godt alternativ for oss begge. Nå bor vi så sentralt at vi klarer oss fint med bare en bil. Nå bruker vi byen mer. Det er bare 15-20 minutter å gå til sentrum. Vi kan gå på kino eller en konsert og ta oss en matbit eller noe å drikke før vi rusler hjem igjen.

– Hvordan var det å flytte i leilighet?

– Det var en slags blandet følelse av usikkerhet og glede, forteller Dag – fra da vi begynte å tenke på å kjøpe til vi fikk tilslag på den leiligheten som var førstevalget vårt, gikk det litt for fort. Men jeg har ikke angret et sekund!

– Og jeg har faktisk ikke savnet barndomshjemmet heller, skyter Anne Brit inn. – Vi storkoser oss i leiligheten, har fått et enklere og bedre liv både som pensjonister og flotte boforhold. Vi har fine naboer i oppgangen. Rett etter at vi flyttet inn, inviterte en av naboene alle i oppgangen til en ’bli kjent’ samling. Det bryter isen og skaper et godt fellesskap.

– Ja, og så skader det ikke å ha hund, følger Dag på. – Hund er alltid en sosial faktor. Du treffer folk på tur og kommer lett i snakk med naboer og andre. Vi var litt spent på hvordan det ville gå med Simba i leilighet, men det har gått over all forventning. Han elsker å sitte på balkongen og følge med på hva som skjer på sjøen og gangstien. Selv er jeg ute og går med Simba hver morgen og kveld. Det er fine gang- og sykkelstier i området. Og så er det godt for helsa.

– Opplevde dere at det var vanskelig å flytte?

– Det vanskeligste er å velge: Hva skal vi ta med oss? Hva har vi plass til? Vi har begge voksne barn, og de fikk se om det var møbler eller ting de ville overta. Men det var ikke så mye ungene ville ha. Nesten ingenting av det vi hadde fra før ville passe i den nye leiligheten så mesteparten ble solgt eller gitt bort. Det var mye enklere å innrede boligen fra «bunnen av», forklarer Anne Brit. Så vi kjøpte stort sett alt nytt av møbler og annet inventar.

– Jeg liker å ha mange jern i ilden og må gjøre noe hele tiden så det kan jo bli en utfordring som pensjonist. Jeg liker å skru og fikse på biler og båter og diverse ’dippedutter’. Fotografering er også en fin hobby. Jeg har drevet en del med musikk og spiller gitar så ofte jeg kan, forteller Dag. – Jeg hadde for eksempel 27 gitarer, nå har jeg bare 6 igjen. Så du må gjøre noen tøffe valg når du flytter inn i leilighet, det er mye man ikke får plass til, men det er også en god anledning til å rydde og kaste.

– Hvem er den typiske beboeren på Paradis Brygge?

– Det er mange godt voksne som bor her. Folk som er i samme situasjon som oss, men det er også unge familier med barn. Det bor rett og slett en god blanding av folk i alle aldersgrupper her, sier Anne Brit.

– For oss er Paradis Brygge perfekt, forteller Dag. – Vi har hytte på Høle og båt i Hillevågsvannet, så vi er på hytta rundt 20 minutter etter at vi kaster loss. Jeg lurer også på å ta med meg kajakken fra hytta til byen. Det hadde vært fint å legge ut på tur rett ut fra leiligheten.

– Det virker som om dere kan anbefale Paradis Brygge til andre?

– Ja absolutt, vi stortrives, istemmer begge. Og etter logringen til Simba å dømme, så trives han godt han også!

tooltip